HRPRO :: Magazin :: Najstariji diplomirani student na svetu ima 97 godina!

Najstariji diplomirani student na svetu ima 97 godina!

El. pošta Štampa

Kažu ljudi nikada nije kasno da se studira, ovu tvrdnju možemo da potkrepimo i sa ovim tekstom koji sledi. Allan Stewart iz Australije je rođen 7. marta 1915. godine, ovaj 97-godišnji bivši stomatolog upisan je u Ginisovu knjigu rekorda još 2006. godine, te godine je imao 91 godinu i bio je najstariji diplomac na svetu kada je upisao studije prava.

Alan nije ostao samo na ovoj diplomi iz 2006.godine, on je nedavno položio master iz medicinskih nauka čime je dobio četvrtu univerzitetsku diplomu i s ovom diplomom je potvrdio da je najstariji diplomac na svetu.

alt


"Mislim da sad mogu spremiti svoju kapu i togu. To sam već kazao posle moje prve diplome, ali mi je bilo dosadno", izjavio je u Port Stephensu, na severu Sydneya, pre svečanog uručenja. Allan Stewart je radio kao stomatolog do svoje penzije. U toku karijere Allan je položio doktorat iz stomatološke hirurgije. A kada je imao 90 godina,počeo je studirati pravo čisto da bi održao pamćenje.

 

Plašeći se da pred njim nema dovoljno vremena,šestogodišnje studiranje je završio za četiri i po godine! "Ipak nije trebalo da žurim", na kraju je dodao Allan.

Izvor: http://www.seminarski-diplomski.com/ 
 

Powered by Web Agency