Obavezno čitajte magazin. Naći ćete korisne članke koji mogu izmeniti vaše poslovanje na bolje...


Zašto HR PRO Club? Kako je rasla potreba za edukacijom zaposlenih, javila potreba i za usavršavanjem...

Zakoni, pravila, propisi

Zakoni, pravila, propisi: Ovde možete pronaći zakone, propise i aktuelnosti koji se odnose na HR i važni su za poslovanje Vaše firme
HRPRO :: Novosti :: Vesti :: Produžen rok za konkurs za Prvu evropsku nagradu za CSR partnerstvo do 28. februara 2013.

Produžen rok za konkurs za Prvu evropsku nagradu za CSR partnerstvo do 28. februara 2013.

El. pošta Štampa

 Rok za prijavljivanje za Prvu pan-evropsku nagradu za CSR partnerstvo produžen je do 28. februara 2013. godine.

Konkurs je otvoren za kompanije i mala i srednja preduzeća koja su, kroz partnerstvo sa javnim ili civilnim sektorom, postigla pozitivne promene u društvu. Za Evropsku nagradu za CSR partnerstvo može se konkurisati sa projektima iz sve četiri oblasti društveno odgovornog poslovanja: radno okruženje, tržište, životna sredina i lokalna zajednica, saopštio je "Smart kolektiv".

                 alt

Prva pan-evropska nagrada za CSR partnerstvo lansirana je 3. decembra 2012. širom Evrope. Nagrada se dodeljuje sa ciljem da doprinese vidljivosti dobrih CSR praksi i podigne svest o pozitivnoj ulozi koju poslovni sektor može imati u društvu, istakne najbolje evropske projekte međusektorske saradnje, obezbedi razmenu dobrih CSR praksi širom Evrope, podstakne saradnju u oblasti društveno odgovornog poslovanja i kreira inovativna rešenja za pitanja održivog razvoja. Konkurs je organizovan je u 28 zemalja, uz podršku Evropske komisije. U implementaciji konkursa učestvuje 29 nacionalnih partnerskih organizacija, na čelu sa organizacijama CSR Europe i Business in the Community.


 

U Srbiji se Evropska nagrada za CSR partnerstvo dodeljuje u dve kategorije - Nagrada za malo i srednje preduzeće i Nagrada za veliku kompaniju. Prijavljene projekte ocenjuje nezavisni žiri, sastavljen od predstavnika biznis sektora, javnih i međunarodnih institucija, i neprofitnih organizacija. Konkurs je otvoren do 28. februara 2013. godine, a sprovode ga Smart kolektiv - nacionalni partner CSR Europe i Forum poslovnih lidera - koalicija društveno odgovornih kompanija u Srbiji.

Uspeh pobedničkih projekata biće proslavljen na nacionalnoj ceremoniji dodele nagrade u aprilu, kao i na zajedničkoj evropskoj ceremoniji koja će biti održana u Briselu u junu 2013. godine, u organizaciji Evropske komisije. Ovom prilikom će pobednicima iz svih 28 zemalja u kojima se konkurs organizuje biti uručena posebna priznanja Evropske komisije.

Powered by Web Agency