Obavezno čitajte magazin. Naći ćete korisne članke koji mogu izmeniti vaše poslovanje na bolje...


Zašto HR PRO Club? Kako je rasla potreba za edukacijom zaposlenih, javila potreba i za usavršavanjem...

Zakoni, pravila, propisi

Zakoni, pravila, propisi: Ovde možete pronaći zakone, propise i aktuelnosti koji se odnose na HR i važni su za poslovanje Vaše firme
HRPRO :: Novosti :: U međuvremenu :: CV najboljeg kandidata za posao

CV najboljeg kandidata za posao

El. pošta Štampa

CV je prva stepenica u vašem predstavljanju željenom poslodavcu. Ne dozvolite da bude i poslednja. Odgovornost je na vama. Tek kada vaš CV ostavi povoljan prvi utisak, vaš očaravajući osmeh će doći na red. Pažljivo odaberite kako ćete ostaviti svoj prvi utisak i budite najbolji kandidat jer:

Najpoželjniji poslodavci mogu da biraju najbolje kandidate.

alt


Ko su najpoželjniji poslodavci? 

Ne nužno oni koji zaista imaju najbolje uslove za rad, najbolje plaćaju zaposlene i slično. Najpoželjniji poslodavci su oni koje tržište rada percipira kao takve. To postižu velikim ulaganjima u izgradnju imidža odličnog mesta za rad. Oni znaju da će se ta investicija isplatiti u vidu privlačenja najboljih kandidata na tržištu. Sigurno postoji više razloga zbog kojih vam je pažnju privukao baš njihov oglas, slažete li se? Razmislite koji su to razlozi. Oni su vaša motivacija da CV napišete tako da mu niko ne može odoleti!

Ko su najbolji kandidati na tržištu?

Ne nužno oni koji imaju najveće iskustvo, najbolje ocene, najviše kvalifikacije, studirali su kraće od proseka itd. Bilo nekad! Sa potpunim preobražajem društvenih normi, usled tehnološkog i kulturološkog razvoja, došle su i neke nove vrednosti koje moderno društvo i poslodavci cene i traže od najboljih kandidata za posao.

Obratite pažnju na tekstove oglasa za posao. Najčešće se traži da je kandidat proaktivan, sposoban za samostalan ali i rad u timu, fleksibilan, mobilan, posvećen…Znate li šta znače ovi izrazi? Da li vaš CV odražava ove kvalitete?

Poslodavci pokušavaju da procene koji kandidat će najviše da doprinese daljem razvoju kompanije. Traže najbolje poklapanje onoga što traže i onoga što kandidat nudi. Vaš CV ima zadatak upravo da odgovori na taj izazov – da se najbolje poklapa sa onim što poslodavac traži. Efekat najboljeg poklapanja se ne postiže ponavljanjem reči iz oglasa, već predstavljanjem istinitih i autentičnih biografskih podataka na odgovarajući način, koji odaje utisak da ste shvatili zahteve pozicije, poslovanje i organizacionu kulturu poslodavca. Vaš CV treba da pokaže da ste razumeli potrebu poslodavca koja stoji iza opisa pozicije i da ste u stanju da nju najbolje odgovorite. Da biste odogovorili na potrebe poslodavca, treba da imate relevantno iskustvo.

Radno iskustvo je nešto što poslodavci veoma pažljivo procenjuju. Držite se iskustva u poslovima i na pozicijama koje su najsličnije onome što se traži i najviše odražava stvarne potrebe poslodavca. Vaše rečenice treba da budu kratke i razumljive. Koristite jednostavne reči, a ne fraze ili previše reči koje ništa ne govore i samo izazivaju zabunu.
Oni koji nemaju iskustva, ali odgovaraju kvalifikacijama za radno mesto, mogu da iskoriste svaki socijalni ili edukativni angažman koji su imali u toku školovanja. Odlični su različiti studentski projekti, letnje škole, takmičenja, rad u studentskim organizacijama, društveno koristan rad ili volonterski projekti.

Svako vaše iskustvo potkrepite referencama, kada god je to moguće. Reference su veoma važne, a idealno ih je navesti u propratnom pismu. Sadrže kontakt podatke osobe koja može da potvrdi vaše radno iskustvo i postignute rezultate koje ste naveli u CV-u. Pre navođenja kontakt podataka osoba koje mogu da vas preporuče, potrebno je da dobijete njihovu saglasnost. Ovaj postupak takođe pokazuje poslodavcu koliko poslovne kulture poseduje kandidat.

Propratno pismo predstavlja uvod za vašu biografiju. Ukoliko se biografija šalje elektronskim putem, to je zapravo prateći tekst u telu e-mail-a. Dobro je da sadrži motivacione elemente, naročito ukoliko ne postoji dodatno motivaciono pismo u pratnji CV-a.
Vaš CV treba da ističe baš one kvalifikacije potrebne za poziciju za koju se prijavljujete.

Kandidati se često žale da ih je poslodavac odbio uz obrazloženje da su prekvalifikovani. Misle da to nije pravi razlog, ali najčešće stvarno jeste! Poslodavcima je važno da izaberu kandidata koji će biti zadovoljan baš tom pozicijom za koju se prijavljuje u nekom dužem vremenskom periodu. Kandidat sa iskustvom i kvalifikacijama koje daleko prevazilaze zahteve pozicije ima sve šanse da posle kratkog vremena očekuje više, bolju poziciju, povišicu i slično što poslodavac ne može da mu da. Odlični, odgovorni poslodavci žele zdrav, stabilan i dugotrajan poslovni odnos sa svojim zaposlenima. I baš zato tražiće da zaposle prave ljude na prava mesta.

Najbolji poslodavci ulažu u obuku i razvoj svojih zaposlenih, da bi dobili maksimalne rezultate. Očekivanja poslodavca su da takvo ulaganje u zaposlene bude što dugoročnije i plodonosnije.

Iako zapošljavaju kandidate koji su kvalifikovani i imaju iskustva baš koliko treba, poslodavci žele da pročitaju u CV-u da kandidat istovremeno poseduje želju i potencijal da se razvija. Ukoliko ste se posvetili ličnom razvoju, imate interesovanja i van opisa radnog mesta, hobi i slično, poslodavcu to može biti signal da ste radoznala osoba koja je spremna da uči i razvija se.

Odličnih kandidata ima dovoljno da poslodavci postanu zahtevni i da sitne i naizgled nevažne stvari odluče u nečiju korist. Upravo zato, veoma je važno da pisanju svog CV-a pristupite ozbiljno i svaki put iznova, za svaku poziciju i poslodavca, prilagodite sadržaj. Držite se pri tome istinitih činjenica i iskrenih stavova i služite se isticanjem najvažnijih stavki. Služite se razumljivim, jednostavnim jezikom. Proučite poslovanje i organizacionu kulturu poslodavca, njegova očekivanja od uspešnog kandidata za posao. Stavite se u ulogu onoga koji dobija posao. Šta se od njega očekuje? 

Izvor: Wannabe 

Powered by Web Agency