Obavezno čitajte magazin. Naći ćete korisne članke koji mogu izmeniti vaše poslovanje na bolje...


Zašto HR PRO Club? Kako je rasla potreba za edukacijom zaposlenih, javila potreba i za usavršavanjem...

Zakoni, pravila, propisi

Zakoni, pravila, propisi: Ovde možete pronaći zakone, propise i aktuelnosti koji se odnose na HR i važni su za poslovanje Vaše firme
HRPRO :: Novosti :: U međuvremenu :: Kako da budeš produktivna na poslu

Kako da budeš produktivna na poslu

El. pošta Štampa

Kada smo “zatrpani” poslom, najveći problem nam je da ostanemo produktivni do kraja radnog vremena, jer nam s brojem završenih obaveza pada i koncentracija. Zato je vrlo važno da vodimo računa o tome da do samog kraja radnog vremena održimo produktivnost na poslu, a u tome vam svakako mogu pomoći saveti koje vam danas dajemo.

alt

 

Definišite pojam “prisustvo”
Prisustvo na poslu podrazumeva fokusiranost na posao koji u tom trenutku obavljate ili problem koji rešavate. Zato je vrlo važno da u svojoj glavi razgraničite šta je za vas posvećenost, jer će vam to mnogo pomoći da se oslobodite viška stresa i da, samim tim, budete produktivniji.

 

Budite istinski posvećene
Ako vam posao postane toliko naporan da više ne možete da nađete motivaciju da obavljate svoje svakodnevne obaveze, najbolje je da malo usporite tempo i popričate sa stručnjakom za HR ili svojim šefom kako biste mogle da se ponovo istinski posvetite svom poslu.


Vi ste uvek prioritet
Koliko god posla da imate, koliko god da vam manjka vremena i koliki god pritisak da osećate, sami sebi morate biti prioritet. To znači da treba da koristite pauze za ručak kako biste se malo odmorili i opustili, a uz to nemojte dozvoliti da vam obaveze oduzmu vreme za izlaske i druženje sa prijateljima i porodicom.


Planirajte dane
Planirajte svoje dane. To znači da upravo vi treba da odredite kako ćete se osećati tog dana i šta ćete postaviti sebi kao obaveze, naravno, u skladu sa trenutnim mogućnostima. Upravo ovo je jedan od najboljih načina da budete produktivnije na poslu.


Odredite vreme za pauze
Odredite u koje ćete vreme napraviti pauzu za cigaretu, kafu ili, jednostavno, odmaranje. To ne mora biti duga pauza – dovoljno vam je svega nekoliko minuta da se osvežite i vratite u normalu, pa da samim tim i produktivnije obavljate svoj posao.


Vežbajte zahvalnost
Budite zahvalni na prilikama koje vam vaš posao pruža, a poželjno bi bilo da čak vodite i “dnevnik zahvalnosti”, jer ćete tako svakoga dana sebe podsećati zašto ste zahvalni na poslu koji imate. Osim što će vas ovaj dnevnik motivisati, on će vam pomoći i da budete mnogo produktivnije.
 

Izvor: Wannabe 

Powered by Web Agency