Obavezno čitajte magazin. Naći ćete korisne članke koji mogu izmeniti vaše poslovanje na bolje...


Zašto HR PRO Club? Kako je rasla potreba za edukacijom zaposlenih, javila potreba i za usavršavanjem...

Zakoni, pravila, propisi

Zakoni, pravila, propisi: Ovde možete pronaći zakone, propise i aktuelnosti koji se odnose na HR i važni su za poslovanje Vaše firme
HRPRO :: Novosti :: U međuvremenu :: Taktike za odabir najbolje medicinske škole

Taktike za odabir najbolje medicinske škole

El. pošta Štampa

Učenici, koji planiraju da se prijave za upis u medicinsku školu, u bliskoj budućnosti će želeti da filtriraju listu škola u koje žele da se upišu. Proces prijavljivanja i prijema može da bude dosadan i dugotrajan, te je posedovanje liste najboljih medicinskih škola, može da bude od velike pomoći. Odabir samo ovih škola može da uštedi dragoceno vreme i trud. Evo nekoliko najvažnijih faktora za odabir najbolje medicinske škole.

 

alt

 

 

Institucija koju učenik odabere može da napravi puno razlike, naročito u smislu umrežavanja karijere. Tehnički gledano, što je medicinska škola prestižnija, to su veće šanse za zapošljavanje nakon završetka školovanja.

Postoji nekoliko faktora pri odabiru prave medicinske škole, ali najvažniji faktor je nastavni plan i program. Ispitivanje drugih učenika i poseta školi može da Vam pokaže kakav je program škole. Učenici obično mogu da biraju između tradicionalnog pristupa, koji se velikim delom oslanja na predavanja i sastoji se od niza različitih kurseva, i netradicionalnog, koji primenjuje sve više škola, a koji se visa fokusira na grupne vežbe i studije slučaja sa smanjenim brojem predavanja. Pri izboru plana i programa, učenici se moraju osloniti na želje i subjektivna mišljenja, jer ne postoji jadna prednost između različitih stilova nastave.

Sledeći faktor, koji učenik treba da razmotri pri odabiru medicinske škole, jesu finansije. Poznato je da vrhunske medicinske škole mogu da budu skupe. Međutim, skoro svaka medicinska škola ima programe stipendiranja i finansijske podrške učenika.

Sledeći faktor pri odabiru škole je lokacija. Što je škola udaljenija, to troškovi mogu biti veći. Međutim, ovaj faktor ne mora da bude presudan, jer postoji  mogućnost da boravi u domu.

Što se tiče ličnih faktora, to može da bude udaljenost škole, zbog mogućnosti posete članova porodice, zatim klimatski uslovi, pa čak i društvene funkcije škole i da li se učeniku ona sviđa. Ovaj deo uglavnom zavisi od samog studenta.

Poslednji, ali svakako ne i najmanje značajan, faktor jeste ugled škole. Ugled škole je veoma bitan, naročito u budućnosti kada svršeni učenik krene u potragu za poslom.

SUMMARY: Kao i prilikom svakog odabira i pri odabiru škole neophodno je razmotriti nekoliko faktora. Jedan od najvažnijih je nastavni plan i program određene škole.

 

Powered by Web Agency